سه وزیر خارجه اسبق آمریکا روز پنج‌شنبه با حضور در جلسه استماع کمیته نیروهای مسلح سنا، به صحبت در مورد چالش‌های پیش روی سیاست خارجی آمریکا پرداختند.

به گزارش مشرق، روز پنج‌شنبه سه وزیر خارجه اسبق آمریکا در جلسه استماعی که تحت عنوان «تهدیدات جهانی و راهبرد امنیت ملی» در کمیته نیروهای مسلح مجلس سنای آمریکا برگزار شد، حضور پیدا کردند.

«هنری کیسینجر»، «مادلین آلبرایت» و «جورج شولتز» در این نشست که به ریاست «جان مک‌کین» سناتور جمهوری‌خواه برگزار شد، در مورد موضوعات مختلف از جمله مذاکرات هسته‌ای با ایران، وضعیت اوکراین، روابط با روسیه و چالش‌های پیش روی سیاست خارجی آمریکا صحبت کردند.

کیسینجر که حضورش در این نشست با اعتراض فعالان صلح مواجه شد (+)، در بخشی از این نشست به صحبت در مورد ایران پرداخت و بار دیگر اظهاراتش در رابطه با گسترش نفوذ ایران در منطقه را مطرح کرد.

کیسینجر: ایران به دنبال افزایش نفوذ خود است/همکاری با ایران، مشروط به تغییر سیاست‌های تهران است

وی پیش از این در مصاحبه با رادیو ملی آمریکا، به افزایش قدرت این اشاره کرده و گفته بود تهران به دنبال احیای امپراطوری در منطقه است. وی در نشست روز پنج‌شنبه هم ادعای خود را تکرار کرده و با اشاره به ناآرامی‌ها در خاورمیانه، گفت: «ایران از این آشفتگی بهره برده تا در داخل دیگر کشورها، قدرتی فراتر از قدرت حکومت ملی را به دست آورد.»

کیسینجر 91 ساله، در ادامه ادعاهای خود گفت: «سیاست خارجی ایران از زمان روی کار آمدن رژیم آیت‌الله‌ها، ترکیبی از عناصر مذهبی و امپراطوری بوده و این کشور در قبال همسایگان خود و فراتر از آن، مواضعی برتری‌جویانه اتخاذ کرده و همچنین به دنبال حذف اسرائیل بوده است.»

وی افزود: «بنابراین وقتی در مورد همکاری سیاسی (با ایران) صحبت می‌کنیم، باید این سوال را پاسخ دهیم که آیا جهت‌گیری‌های سیاسی این رژیم تغییر کرده است یا نه. نمی‌توان تنها بر اساس توافق هسته‌ای که به واسطه حذف تحریم‌ها مورد علاقه ایران است، قضاوت کرد.»

کیسینجر در بخش دیگری از این نشست به روند مذاکرات هسته‌ای با ایران پرداخت و از پذیرش حق غنی‌سازی ایران، ابراز تأسف کرد و گفت توان غنی‌سازی ایران باید برچیده می‌شد.

وی سپس به کاهش بودجه نظامی آمریکا اشاره کرد و گفت: «ایالات متحده باید "بودجه برآمده از راهبرد" و نه "راهبرد برآمده از بودجه" داشته باشد.»

او همچنین از عملیات علیه گروه تروریستی داعش ابراز نگرانی کرد و گفت ایالات متحده نباید خود را درگیر جنگ تازه‌ای کند که نمی‌داند چطور پایان می‌یابد.

شولتز: تهران حق غنی‌سازی را به دست آورد/تحریم‌ها در حال از بین رفتن است

شولتز وزیر خارجه دولت «رونالد ریگان» هم بخش زیادی از اظهارات خود را به اتهام‌زنی به ایران اختصاص داد و تهران را به حمایت از تروریسم و تلاش برای ساخت تسلیحات هسته‌ای متهم کرد.

وی در رابطه با مذاکرات هسته‌ای، گفت: «ما به آن‌ها حق غنی‌سازی اعطا کردیم. آن‌ها همین حالا این حق را به دست آورده‌اند، فقط داریم در مورد میزان آن بحث می‌کنیم. فکر می‌کنم باید از خود پرسید که هدف آن‌ها چیست. هدف آن‌ها این است که از شر تحریم‌ها خلاص شوند. کارشان هم خوب بوده.»

او افزود: «تحریم‌ها دارند فرسوده می‌شوند. هر چقدر بیشتر دست دست کنیم، تحریم‌ها بیشتر فرسوده می‌شوند. بازگرداندن تحریم‌ها هم کار راحتی نیست. اظهار نظرهایی در مورد بازگشت فوری (تحریم‌ها) شنیده‌ام. اما امکان کمی برای بازگشت فوری وجود دارد. اگر واقعا کسی در جریان اعمال تحریم‌ها قرار داشته باشد، می‌داند که چه کار سختی است. باید تلاش کنید کسانی را که از تجارت با کسی سود واقعا خوبی به دست می‌آورند، از این تجارت دست بردارند.»

وی با بیان اینکه از روند مذاکرات «بسیار نگران» است، مدعی شد اکنون «اوضاع بسیار تهدیدآمیزی است»، چراکه همه نشانه‌ها حاکی از آن است که «آن‌ها سلاح هسته‌ای را برای بازدارندگی نمی‌خواهند، بلکه سلاح هسته‌ای را برای استفاده علیه اسرائیل می‌خواهند.»

آلبرایت: تصویب تحریم جدید علیه ایران اشتباه است

در بخش دیگری از این نشست هم آلبرایت وزیر خارجه دولت «بیل کلینتون» به اظهار نظر پرداخت و از تلاش برای تصویب تحریم‌های جدید علیه ایران، انتقاد کرد.

خانم آلبرایت در این رابطه خطاب به سناتورهای حامی این طرح، گفت: «اعمال هزینه‌های بیشتر بر ایران، پیش از شکست مذاکرات، اقدامی اشتباه خواهد بود.»

 «مارک کرک» و «رابرت منندز» دو سناتوری هستند که به دنبال تصویب طرح افزایش مشروط تحریم‌های ایران است. بر اساس طرح کرک-منندز، سنا تحریم‌هایی را به تصویب می‌رساند که در صورت «شکست مذاکرات یا عدم پایبندی ایران به توافق» اجرایی می‌شود.

حامیان این طرح در تلاش هستند تا حد نصاب کافی برای «ضد-وتو» کردن آن را در میان نمایندگان سنا جلب کنند. بر اساس قوانین آمریکا، رئیس‌جمهور امکان وتوی مصوباتی که آرای دو سوم نمایندگان سنا را به دست آورده باشد، ندارد. این طرح روز گذشته در کمیته بانکی سنا با 18 رأی موافق و 4 رأی مخالف تصویب شد.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۶:۳۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۰
    0 0
    كيسينجر=ام الفتنه دنيا.
  • عااااااشق وطن ۲۰:۴۱ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۰
    0 0
    خوشم میاد هیچ غلطی نمیتونن بکنین کثافتای یانکی خرفت ابله. ایران کار خودشو انجام میده هیچ غلطی هم از شما برنمیاد. خودتون هم میدونید ولی غرورتون اجازه نمیده به مردم بیچاره ی خودتون وسایر کشورهای جهان اعلام کنید.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس